2 maj 2015
12:00

Sätra SK

Referat: Stureby SK - Sätra SK

Precis som väntat blev det en riktigt fysisk kamp när Sätra gästade Stureby. Lite väl hetsigt både på och utanför planen stundtals och mer kamp än ordnat spel många gånger. Det var söders blå som startade bäst och tog ledningen tidigt. Sätra är dock ett lag som är tunga att möta när de får spela offensiv fotboll och efter en ganska snabb kvittering lyckades de pressa Sturpen-tjejerna bakåt i banan och det blev betydligt mer försvarsspel än vanligt. Efter hand kunde vi dock följa våra linjer bättre och sätta högre press på motståndarna, vilket också gav utdelning när vi snodde bollen och satte 2-1 före paus.

Direkt på avspark i andra halvlek kunde Sätra kvittera efter ett anfall med fint kombinationsspel samtidigt som vi tittade för mycket på boll. Resten av halvleken lyfte vi spelet och lyckades ta över mer och mer med högre press och till slut fick vi utdelning på vår patenterade hörnvariant. Låt vara att hörnan var feldömd, men vi gör det jättefint när vi sätter målet. Innan Sätra hann mobilisera kunde vi också sätta 4-2 och punktera matchen via en fantastisk arbetsinsats där bollen verkligen forcerades in över linjen.

En stor eloge till alla tjejer som verkligen stod upp och fajtades när det behövdes som bäst. Detta trots en lång Ersan-semi igår och en riktigt tuff motståndare.